16-04-2024 04:21:22
1713230482

-1713230482

Varaa majoitus

christine-jou-6PPQDX2liKE-unsplash.jpg
Artikkeli

4 vinkkiä hyvään tiimipäivään

Tiimipäivä, virkistyspäivä, työhyvinvointipäivä, tyhy-päivä, tyky-päivä. Rakkaalla päivällä on monia nimi. mutta kaikki tuntevat konseptin. Se porukka, joka tekee yhdessä töitä, kootaan työpaikan ulkopuolelle muutamaksi tunniksi, koko päiväksi tai yhä useammin jopa pariksi päiväksi, tekemään jotain aivan muuta yhdessä. Useimmiten nykyään kyse on tiimiytymisestä: tutustumisesta uusilla tasoilla luottamuksen ja keskinäisen kunnioituksen rakentamiseksi. 

Meillä Ikaalisissa on tiimipäiviä pidetty pari vuosikymmentä ennen koko sanan keksimistä. Tässä konkareiden vinkit, miten tiimi tiivistyy ja väki virkistyy!

IMG_5607.JPEG

#1 Koko päivä ihan pihalla!

Raikas ilma ja ripaus liikuntaa tekee ihmeitä. Suurimman osan työväestä se ajaa myös arjesta poikkeavaan rooliin ja vaatetukseen. Yksi tehokas tiimiytymisen työkalu onkin hieman ravistella: näyttää se työkaveri erilaisessa valossa kuin tavallisesti. Kokemus on näyttänyt, että myös sopivasti epämukavuusalueella käynti tekee yleensä hyvää yhteishengelle. Kaikille sopivia ja melko rauhallisia aktiviteetteja voisivat olla esimerkiksi:

Ohjattu melonta
Fatbiket
Jousiammunta

_JPL6442 (2).jpg

#2 Aidosti nautinnollista

Yksi virkistyspäivän selkeä tarkoitus on myös työntekijöiden kiittäminen ja sitouttaminen sekä sitä kautta työnantajamielikuvan rakentaminen. Ravintolailta on tietenkin aina varma veto, mutta mitä jos pistäisit hieman paremmaksi? Taatusti nautinnollisen päivän voi rakentaa esimerkiksi näin:

Viininmaistelu
Day Spa -hoidot
Yksityiskeikka tai stand up

savusauna2.jpg

#3 Jos ihan vain saunailta?

Sopii hienosti, tyhy-päivän ei tarvitse olla kallis ja monimutkainen. Jotain erityistä illassa kuitenkin sopisi olla ja siksi suosittelemme esimerkiksi savusaunaamme, jonka takkatiloissa mahtuu 20-25 hengen porukka myös ruokailemaan tunnelmallisesti. 

Kokoustila Pihlaja.jpeg

4# Aseta tavoite – kysy palaute

Kulkee yhteinen päivä millä nimellä tahansa, niin sille kannattaa olla tavoite. 2020-luvulla tuo tavoite sopii myös olla jotain muuta kuin promillen humala kaikille. Yleinen tapa onkin aloittaa päivä aamiaissämpylöiden äärellä kokoushuoneesta ja käydä yhdessä hieman läpi vaikkapa yhteisiä käytäntöjä tai tiimin yhteisiä arvoja. Samalla voidaan käydä läpi päivän kulkua ja aikataulua. Yhteisen päivän jälkeen kannattaa ilman muuta kysyä palaute. Saat siitä arvokasta tietoa seuraavan päivän järjestämiseen!

Voiko tai pitääkö ilman viinaakin olla hauskaa?

Voi ja pitää, mutta ei ole pakko. Pitää olla rehellinen sen kanssa, että perinteisesti tiimipäivänä tiimi on ollut ainakin lopulta yhdessä humalassa. Sitä moni edelleen myös illalta odottaa. Onneksi alkoholi ei kuitenkaan ole enää yhtä pakollinen osa yhdessäoloa ja osa päivästä kannattaa ilman muuta tiimiytyä myös ilman väkijuomia. 

Varaudu kuitenkin siihen, että iIllallisella ja sen jälkeen alkoholia yleensä odotetaan. Myös alkoholittoman vaihtoehdon tarjoaminen kuuluu tietenkin nykyään asiaan ja onneksi hyviä vaihtoehtoja löytyykin niin oluiden, alkudrinkkien kuin viinienkin osalta.
 

Muista verovähennysoikeus!

Tiimipäivän kulut ovat vähennyskelpoisia yrityksen verotuksessa, kun päivä on työnantajan järjestämä ja tarkoitettu koko henkilöstölle. Osasto- tai toimipistekohtainen rajaus on kuitenkin sallittua. Mikäli virkistyspäivässä on mukana yrityksen ulkopuolisia henkilöitä osallistujan roolissa, ei heidän osuutensa kuluista ole vähennyskelpoista.

Ammattilaiset palveluksessasi!

Ikaalinen Spa & Resortin laadukkaat palvelut, kattavat tilat ja monipuoliset mahdollisuudet ovat paras mahdollinen paikka tiimipäivän, virkistyspäivän, työhyvinvointipäivän tai tyhy-päivän viettoon. Emmekä edes maininneet, että mehän olemme kylpylä lukuisine altaineen ja saunoineen!
Meillä on vielä yksi ässä hihassa: vapaa-ajanpäällikkömme ja myyntipalvelumme ovat erittäin kokeneita erilaisten yritystilaisuuksien järjestämisessä ja auttavat sinua mielellään teidän näköisenne päivän suunnittelussa ja toteutuksessa. Ota rohkeasti yhteyttä:

Myyntipalvelumyynti@ikaalinenspa.fi tai puhelimitse  0600 12340 (0,71€/min + pvm/mpm)

Vapaa-ajan päällikkö Joni Suominen: joni.suominen@ikaalinenspa.fi