18-05-2024 23:20:20
1716063620

-1716063620

Varaa majoitus

Haitarikesä 2024.png

						

Ikaalisten Haitarikesä

Kaksi päivää lennokasta haitarihulinaa

Ikaalisten Haitarikesä on lennokas kaksipäiväinen koko perheen haitaritapahtuma 7.–8. kesäkuuta Ikaalinen Spassa. Ohjelmaa on taaperoista teineille ja vanhemmista isovanhemmille.

Perjantaina 7.6. Suomen parhaat haitaripelimannit lapsista veteraaneihin mittelevät Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestaruuksista. Illan harmonikkatansseja isännöivät hersyvästä huumorista ja tanakasta haitarinsoitosta tunnetut Sepot Soittila & Lankinen. Tansseja soittavat heidän lisäkseen harmonikkakerhot eri puolilta Suomea.

Lauantaina 8.6. ovat vuorossa Lasten Haitarihulinat. Perheen pienimpiä tulee ilostuttamaan Henna-Maija Kukin luotsaama Henna ja Supersankarit. Se on tuore orkesteri, joka on jo saanut roppakaupalla ehdokkuuksia lastenmusiikin Jellonagaalassa. Lastentapahtumassa on mukana myös Akron Taika huikealla akrobatiavoimistelushow’llaan. Siinä nähdään mm. Talent-voitosta tuttuja elementtejä ja voimistelijoita. Nuoret harmonikkavirtuoosit -konsertissa lavalle astuvat Lasten Laivatähtikisan sekä perjantaina miteltävien Pelimannimestaruuskisojen parhaat nuoret soittajat. Konsertin avaa paikallisen musiikkiopiston lasten ja nuorten harmonikka- ja puhallinyhtye.

Lauantaina iltapäivällä lavalle nousee valovoimainen uuden ajan harmonikkataiteilija, rajoja rikkova Netta Skog. Tämä digiharmonikan maailmanmestari tuo harmonikan nykypäivään ja näyttää miten tästä perinnesoittimesta saa irti niin heavy metallia kuin elokuvamusiikkia tai jopa klassista musiikkia. Vuoden Harmonikkataiteilijaksi 2024 valittu artisti pystyy loihtimaan digiharmonikallaan niin uskottavan äänimaailman, ettei silmät sulkiessaan voi uskoa, että lavalla on tosiaan harmonikka. Ohjelmisto on niin laaja, että Netan konsertteja lähtee kuuntelemaan innoissaan koko perhe! Tämä yhden naisen orkesteriksikin tituleerattu muusikko on ehdottomasti koettava livenä.

Lauantain juhlitaan myös harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen 95-vuotisjuhlavuotta Veikon ja hänen vaimonsa Carina Nordlundin konsertissa. Veikko Ahvenainen on yksi Suomen valovoimaisimmista harmonikkataiteilijoista, jonka ura on sekä pituudeltaan että merkitykseltään kansainvälisestikin arvioituna ainutlaatuinen.

Haitari soi myös Pelimannin penkillä pitkin päivää ohjelmien välissä Span käytävällä. Ikaalinen Span upeat puitteet kesäisine vesipuistoineen, allasosastoineen ja ravintoloineen takaavat yhdessä Ikaalisten Haitarikesän ohjelman kanssa elämyksellisen kesän aloituksen!

Ensimmäistä kertaa järjestettävä pienoisfestivaali päättyy tansseihin Tangokuningas Pasi Flodströmin orkesterin ja harmonikkataitureiden seurassa.

Tervetuloa!

Perjantai 7.6.
klo 10.00 Pelimannimestaruuskilpailut, Arena
klo 19.00 Harmonikkatanssit, illan isäntinä Sepot Soittila & Lankinen, Ravintola Kyrös

Lauantai 8.6.
klo 12.00 Lasten Haitarihulinat, Arena
·         12.00 Henna ja Supersankarit
·         12.45 Akron Taika akrobatiashow
·         13.00 Nuoret harmonikkavirtuoosit
klo 15.00 Netta Skog – digiharmonikan mestari, Arena
klo 17.00 Veikko Ahvenainen 95 & Carina Nordlund, Arena
klo 19.00 Tangokuningas Pasi Flodström orkestereineen sekä harmonikkataiturit, Ravintola Kyrös

LIPUT:
liput.harmonikkaliitto.fi

NETTISIVUT:
www.ikaalistenhaitarikesa.fi

Kahden päivän lippupaketti 50 € ja 40 € (Harmonikkaliiton jäsenet)

Tapahtuman järjestää Harmonikkaliitto.

​​​​​​

Osta liput
Kaikki tapahtumat & keikat

Jaa tapahtuma: